Een gift aan het Katwijks Museum

Ter gelegenheid van het afscheid van de heer Kees van der Plas als notaris bij het notariskantoor Verhees, werd hem een afscheidsreceptie aangeboden.
Zoals valt te verwachten zouden de gasten met allerlei giften komen en gezien zijn vroegere ervaring met de hoeveelheid bloemen, cadeaus en flessen wijn heeft hij besloten het anders te doen.
Genodigden voor de afscheidsreceptie werd gevraagd om in plaats van die geschenken een donatie te doen, waarvoor Van der Plas een bestemming had gevonden: het Katwijks Museum. Hij draagt het Katwijks Museum dan ook een warm hart toe en noemt het een juweeltje onder de musea, een van de allermooiste.
In het verleden heeft Van der Plas mede de Stichting Sponsorgelden in het Katwijks Museum opgericht ten behoeve van aankoop van nieuwe aanwinsten voor het museum. De collectie groeit mede dankzij deze stichting, en de aangekochte werken worden continue tentoongesteld.
De donatie van zijn gasten bij de afscheidsreceptie heeft ruim 10.000 opgebracht en is een extra potje voor aanschaf van kunst voor het Katwijks Museum. De heer Kees van der Plas overhandigde de cheque aan de heer Hans Schoonenberg, voorzitter van de Stichting Sponsorgelden, die de cheque dan ook met veel dank heeft aangenomen met de garantie dat dit zeer goed besteed zal worden aan een nieuw aan te kopen kunstwerk.