Kijken, Beleven, Doen:  twee activiteiten in september voor de jeugd van 6 - 12 jaar

Kijken, Beleven, Doen: twee activiteiten in september voor de jeugd van 6 - 12 jaar

Zaterdag 23 september 2017 van 10.00 - 12.00 uur
‘Spelen met Kleur’

Heb je wel eens goed gekeken naar gebrandschilderde ramen? Wat een prachtige kleuren als het licht er door heen valt. Er zijn ramen met een beeltenis, maar soms ook met grote kleurvlakken die niet ‘ergens op lijken’, maar waar je zelf van alles bij kunt bedenken. Er zijn kleuren die je vrolijk maken of misschien wel een beetje droevig. Warme, koude of geheimzinnige kleuren. Ontdek dit allemaal in het Katwijks Museum. Met allerlei kleuren en soorten papier maak je tenslotte in de workshop een versiering die je thuis voor je raam kunt hangen.

Zaterdag 30 september 2017 van 10.00 – 12.00 uur
‘Workshop schilderen en gemengde technieken’

Een avontuurlijke workshop waarbij je met allerlei tekenmaterialen op een groot paneel aan het werk gaat. We tekenen eerst met watervast krijt en daarna met lijm. Vervolgens schilder je met waterverf over het krijt en de lijm. Voor verrassende effecten strooi je tenslotte hier en daar speciaal zout in de natte verf. Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op voor deze workshop.

Natuurlijk neem je eerst een kijkje in het museum, luister je naar een verhaal of is er een activiteit voordat je begint met de workshop. Alle gemaakte werkstukken mag je mee naar huis nemen.
Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers.
Opgave bij Mw. J. de la Parra via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com

Data volgende activiteiten zijn:
4 november, 11 november en 9 december 2017