9 juni Bunkerdag 2018 Katwijks Museum

Op zaterdag 9 juni vindt de landelijke Bunkerdag plaats, zie hiervoor de website bunkerdag.nl 2018. Het Katwijks Museum doet mee met de volgende activiteiten:

Fotopresentatie
In het museum wordt een fotopresentatie ingericht m.b.t. de bouw van de Atlantikwall, hetgeen inhield dat de gehele Boulevard afgebroken moest worden. De foto’s laten de kaalslag zien, alleen de Oude Kerk staat nog overeind mede dankzij vertragingstactieken m.b.t. de papierwinkel. Alleen de toren moest het ontgelden.

De Engelandvaarders
Voor zover bekend zijn 35 jonge mannen betrokken geweest bij twaalf pogingen, de meeste in een (vouw)kano, om vanaf de kust (strand en de Uitwatering) vanaf Katwijk naar Engeland over te steken. Van deze 35 bereikten acht mannen in vier kano’s na een tocht van enkele dagen Engeland. De andere acht pogingen liepen op een mislukking uit. Sommigen ondernamen een tweede poging over zee of juist over land en bij sommigen lukte het toen wel om ondanks vele gevaren in Engeland aan te komen.
Op de zolderverdieping van het museum hangt een kano die daadwerkelijk is gebruikt.

Filmpresentaties
Daarnaast worden de hele dag door twee films getoond: De film Stormgetij en de film De Verborgen Grens. Deze laatste film geeft in 20 minuten een goede kennismaking met de geschiedenis van de Atlantikwall.

Toegangskaartjes te koop online bij Bunkerdag 2018 of op de locatie van betreffende bunker/museum
Bunkerdagticket: € 6,-
Bunkerdagticket kinderen 4 t/m 12 jaar: € 3,-
Kinderen onder de 4 jaar gratis.