Katwijks Museum

Workshop Toveren met wol voor kinderen van 6 - 12 jaar op zaterdag 3 november 2018

Workshop Toveren met wol voor kinderen van 6 - 12 jaar op zaterdag 3 november 2018

Toveren met wol...
Op zaterdag 3 november 2018 organiseert de Commissie Educatie van het Katwijks Museum een jeugdactiviteit. De ochtend wordt gehouden van 10.00 - 12.00 uur en is toegankelijk voor kinderen van 6 - 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 3,50.

Toveren met wol… Wat is dit eigenlijk ? Onder leiding van Petra van den Berg www.viltmagie.nl ga je hiermee aan de slag. Natuurlijk nemen we eerst een kijkje in het museum om ideeën op te doen voor onze sieraden van wol. En daarna gaan we vilten.
Maar hoe doe je dit? Je bent vast wel benieuwd hoe dit gaat!

Vilten doe je met behulp van wol. Wol is er in allerlei kleuren. Je legt eerst de wolvezels uit. Verder gebruik je ook zijde en andere vezels totdat je tevreden bent met je armband, ketting of keykoord.

Daarna ga je vilten met behulp van water, zeep en je handen totdat er een stevige stof is ontstaan. Uitspoelen en drogen en daar heb je jouw creatie. Doe deze dag kleren aan die nat mogen worden.

En het leuke is: het lukt altijd, na het vilten ziet het er weer anders uit dan je dacht. Het eindresultaat is altijd een verrassing. Toveren dus…

Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren bij Mw. Jeannette de la Parra via e – mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com


‹ terug