Workshop 'Zeebeesten', jeugdochtend in het Katwijks Museum

Op zaterdag 16 januari kunnen maximaal vierentwintig leerlingen uit groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8 meedoen aan een speciale ochtend voor de jeugd in het Katwijks Museum.
De ochtend duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Het programma bestaat uit de onderdelen luisteren, kijken en doen.

Tijdens deze ochtend kom je meer te weten over dieren die in de Noordzee leven. Iedereen die in Katwijk woont komt wel eens op het strand. Vooral s zomers kun je er heerlijk zwemmen of spelen, zoals met een schepnet garnalen en kreeftjes van de zeebodem vissen. Als je dieper onder water zou kunnen kijken zou je hele leuke en spannende dingen kunnen ontdekken.
Je zou veel soorten vissen zien zwemmen, zoals bv. haring en tong. Ook dolfijnen, bruinvissen en zeehonden kun je tegenkomen. Op de zeebodem zou je krabben en kreeften rond zien scharrelen.
Misschien ontdek je wel een overboord gevallen schatkistje, waarvan een krab of een kreeft zijn huisje heeft gemaakt.
De ochtend begint met een rondleiding door het museum.
Onder leiding ga je in groepjes op zoek naar schilderijen die over het strand en de zee gaan.
Daarna start de workshop onder leiding van beeldend kunstenaar Joke Bontenbal.
Zij gaat jullie eerst iets over de 'Zeebeesten' vertellen. Je kunt dan alvast bedenken welk dier jij erg leuk vindt, want daarna gaan jullie van zelfdrogende klei een eigen 'Zeebeest' boetseren.
Als je klaar bent met boetseren ga je een schatkistje versieren en inrichten voor jouw 'Zeebeest'. Na afloop mag je dat natuurlijk mee naar huis nemen.
Er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers!
Vind je het leuk om te boetseren en wil je meer te weten komen over dieren die in de Noordzee leven, geef je dan snel op.

Opgeven kan dagelijks tot vrijdag 15 januari tussen 16.30 en 18.00 uur bij Willemijn van der Plas, telefoon 071- 4013579 of per e-mail willemijn.heemskerk@gmail.com
De kosten zijn 3,50 per deelnemer.

De organisatie en uitvoering van de kinderochtend wordt verzorgd door de Educatiecommissie van het Katwijks Museum.