'Van creativiteit naar vakmanschap tot kunst': Culturele Dag 12 september 2015

Het Katwijks Museum zet de deuren, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, wijd open voor de viering van de 12de Culturele Dag Katwijk. Deze vindt plaats op zaterdag 12 september a.s. met ongeveer 24 regionale kunstenaars die hun talenten aan u willen tonen. Ook dit jaar wordt deze dag gecombineerd met de landelijke monumentendagen.

U wordt uitgenodigd om op deze dag de vele monumenten van Katwijk en ook het Katwijks Museum te bezoeken. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunt u gratis binnenlopen in het museum om te genieten van het werk van exposanten uit de regio, dit alles omlijst met muziek.
Laat u verrassen door de kwaliteit van leerlingen van de Katwijkse Muziekschool. Het museum stelt haar bijzondere zalen open - en bij een stralende zon ook buiten en bij de ingang - om de kunstenaars hun werk te laten presenteren: van beeldhouwen tot keramiek, van schilderkunst tot glaskunst, van breien tot kleding ontwerpen en meer.
Laat u inspireren op uw vrije zaterdag en wie weet heeft ook u nog onontdekte talenten.
Ook voor kinderen is het leerzaam om kennis te maken met de verschillende kunstvormen.
Samengevat: genoeg redenen om deze dag in het Katwijks Museum niet te missen!

Lydia Sleutel, schilder

Verf is mijn voertuig
De kwast mijn instrument
De ziel stuurt de kwast
Het oog registreert
Daar ergens tussen zit ik
Het is zoeken en zoeken
En vinden
Met kleur en vorm
Een thuis creeeren

Een van de kunstenaars tijdens de Culturele Dag is Lydia Sleutel, schilder (zie foto hieronder).
Schilderlessen heeft zij o.a. gevolgd bij Ars Aemula Natura en aan de Kunstacademie Leiden.
Haar favoriete thema's zijn huizen en landschappen. Veel tijd brengt zij door in Frankrijk, hetgeen ook te zien is in haar werk.
Lydia werkt niet vanuit een vooropgezet plan. Zij heeft een sterke behoefte om zich uit te drukken en zoekt daarbij een balans tussen kleur en compositie.
Beelden uit het geheugen worden gecombineerd met wat er spontaan op het doek ontstaat.
De expressieve schildervorm maakt dat haar werk een bijzondere levendigheid en diepte uitstraalt.

Lydia Sleutel, schilder

Lidwien van Velsen

Kunstzinnige knopenringen voor ‘Look Good… Feel Better’

De creatieve Noordwijkse Lidwien van Velsen maakt van gerecycled materiaal de meest bijzondere knopenringen (zie foto hieronder). Elke ring is uniek en met passie gemaakt. Haar collectie is kleurig en verrassend veelzijdig. Met de verkoop van deze juweeltjes van ringen steunt Lidwien de Stichting Look Good… Feel Better. De gehele opbrengst is namelijk bestemd voor Look Good… Feel Better, die op een positieve manier, praktische tips en adviezen uiterlijke verzorging geeft aan vrouwen met kanker. Dit gebeurt o.a. door het organiseren van gratis workshops uiterlijke verzorging in 79 ziekenhuizen in Nederland.

Want … wie er goed uitziet, voelt zich vaak beter!
www. lookgoodfeelbetter.nl

Annelien Montsma-Kobes, schilder

ANNELIEN MONTSMA-KOBES, schilder.
Annelien wilt vorm geven aan haar impressies d.m.v. schilderen. Zij schildert met acryl en maakt gebruik van gemengde technieken. Haar werk is niet abstract en niet alleen figuratief. Het laat haar verwondering over het mystieke in de wereld zien (zie foto hieronder).
Door haar kleurgebruik legt ze de nadruk op hetgeen zij ervaart.
In 1999 heeft zij in Rijnsburg met de Oranje-expositie het Zilveren Penseel gewonnen.
Het Art-Ship van Riet Rosier is voor haar een werkruimte waar ze creatief bezig kan zijn.

Annet Bartels, sieraden en tassen

Mode heeft altijd de interesse van Annet gehad. Zij maakt al jaren kleding. Van haar mag het wel wat "anders" zijn.
Op zoek naar een nieuwe uitdaging stuitte zij op het gebruik van fietsbanden voor het maken van sieraden en tassen.
Dat vond zij geweldig en zij maakte eerst sieraden en tassen voor zichzelf en de familie.
Daarna is zij ook oude postzakken gaan gebruiken.
Als zij bezig is komt zij steeds op nieuwe ideeën. Inspiratie doet zij ook op door goed om zich heen te kijken.
De volgende stap is om haar creaties aan derden te laten zien.
Dit doet zij o.a. op een dag als vandaag bij ons in het Katwijks Museum.

Culturele Dag 2015

Wilt u zien welke kunstenaars dit jaar deelnemen? Download dan hier de flyer van de Culturele Dag 2015:

Flyer Culturele Dag 2015 (pdf)