Taxatiedag in het Katwijks Museum op zaterdag 26 september 2015

Zaterdag 26 september 2015, van 12.00 uur tot 16.00 uur, organiseert het Katwijks Museum in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen ís-Gravenhage een taxatiedag.

Is het kunst of kitsch?
Hoeveel is het waard en waar komt het vandaan? Zomaar wat vragen die passen bij een taxatiedag. Het Katwijks Museum organiseert voor de 15e keer een taxatiedag.
Voor de 5e maal komen experts van het Venduehuis der Notarissen naar de Voorstraat in Katwijk. Het veilinghuis bestaat sinds 1811 en heeft jarenlange ervaring en veel deskundigheid op breed gebied. Het gaat om porselein, kristal, goud- en zilverwerk, sieraden, klokken, speelgoed, kunstvoorwerpen en natuurlijk schilderijen. Meubelstukken en grote objecten kunnen bij voorkeur getoond worden met fotoís.

Grote belangstelling
Het Katwijks Museum organiseert al jaren taxatiedagen met wisselende veilinghuizen. De belangstelling is altijd groot. De organisatie stelt het op prijs als de bezoekers van de taxatiedag het aantal voorwerpen per persoon beperkt houden (maximaal 5 objecten) zodat iedereen aan bod kan komen. Voor een goed verloop krijgen de bezoekers bij binnenkomst een volgnummer.
Het is mogelijk om ter plekke een kunstvoorwerp achter te laten bij de taxateur, zodat het later wordt aangeboden tijdens een veiling van het Venduehuis. De taxateur neemt het voorwerp dan kosteloos mee naar Den Haag. Natuurlijk wordt dit allemaal officieel geregeld met een overeenkomst. Informatie over het veilinghuis is te vinden op: www.venduehuis.com

Gratis entree taxatie.
Het Katwijk Museum is te vinden aan de Voorstraat 46 in Katwijk aan Zee.
De toegang voor de taxatieruimte waar de experts taxeren en vragen beantwoorden is gratis. Als u het museum wilt bezoeken betaalt u de normale toegangsprijs.
Het museum heeft twee ruime liften en in de Blommerszaal is koffie en thee te koop.