Katwijks Museum

Programma jeugdactiviteiten Najaar 2017


Kijken, Beleven, Doen - Activiteiten voor de jeugd Najaar 2017
Kom kijken en laat je verrassen...

Zaterdag 23 september 2017 van 10.00 - 12.00 uur
‘SPELEN MET KLEUR’
Heb je wel eens goed gekeken naar gebrandschilderde ramen? Wat een prachtige kleuren als het licht er door heen valt. Er zijn ramen met een beeltenis, maar soms ook met grote kleurvlakken die niet 'ergens op lijken' maar waar je zelf van alles bij kunt bedenken. Er zijn kleuren die je vrolijk maken of misschien een beetje droevig.
Warme, koude of geheimzinnige kleuren. Ontdek dit allemaal in het Katwijks Museum. Met allerlei kleuren en soorten papier maak je tenslotte in de workshop een versiering die je thuis voor je raam kunt hangen.

Zaterdag 30 september 2017 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP SCHILDEREN EN GEMENGDE TECHNIEKEN’
Een avontuurlijke workshop waarbij je met allerlei teken - materialen op een groot paneel aan het werk gaat. We tekenen eerst met watervast krijt en daarna met lijm. Vervolgens schilder je met waterverf over het krijt en de lijm. Voor verrassende effecten strooi je tenslotte hier en daar speciaal zout in de natte verf. Nieuwsgierig geworden ? Geef je dan snel op voor deze workshop.

Zaterdag 4 november 2017 van 10.00 - 12.00 uur
‘WORKSHOP BOETSEREN’
Lekker met je vingers in de klei en iets boetseren over de zee en wat erin leeft. Deze workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar Joke Bontenbal.

Zaterdag 11 november 2017 van 10.00 - 12.00 uur
‘VUURTOREN MAKEN’
Schuilt er een architect in jou? Bouw van karton en allerlei andere materialen een Vuurtorentje met een lichtje. Deze ochtend start in de Vuurtoren aan het Vuurbaakplein, waarbij de vuurtorenwachters ons meenemen voor een kijkje in en bovenop de Vuurtoren. Na ongeveer 20 minuten brengen de ouders de kinderen zelf naar het museum voor de workshop.

Zaterdag 9 december 2017 van 10.00 - 12.00 uur
Workshop KERSTKAARTEN maken ‘van Oud naar Nieuw’.
Kom je ook in het Katwijks Museum een kerstkaart van oude kerstkaarten maken? Een gezellige ochtend voor kinderen die van knippen, plakken en versieren houden. Breng wel een adres mee, want de allermooiste kaart sturen we direct op. Voor een postzegel wordt gezorgd.

Natuurlijk neem je eerst een kijkje in het museum, luister je naar een verhaal of is er een activiteit voordat je begint met de workshop. De gemaakte werkstukken mag je mee naar huis nemen.
Alle programma’s voor jeugd van 6 - 12 jaar. Prijs € 3,50 p.p. inclusief drinken en iets lekkers.
Opgave bij Mw. J. de la Parra via e-mail: educatiekatwijksmuseum@gmail.com


De flyer voor Najaar 2017 kunt u hier downloaden:

Flyer Educatie Najaar 2017(pdf)

Kijken, Beleven, Doen...

De commissie Educatie organiseert ochtenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, onder het motto: 'Kijken, Beleven, Doen'. Doelstelling is om het cultuurhistorisch besef te vergroten bij kinderen door middel van activiteiten die in relatie staan tot de vaste collectie of de tentoonstellingen.

De ideeën voor de activiteiten worden door de commissie ontwikkeld en uitgevoerd, soms in samenwerking met een exposerend kunstenaar of een speciaal voor dat doel gecontracteerd professional. Aan deze ochtenden wordt door de commissie bekendheid gegeven in de regionale media en aan de Katwijkse basisscholen. De inschrijving voor deze kinderochtenden geschiedt telefonisch of via de e-mail van een van de commissieleden.
De kinderochtenden worden op de zaterdagochtend gehouden. Soms wordt er samengewerkt met andere commissies, zoals bijvoorbeeld met de klederdrachtgroep voor de kinderochtend met als thema: ‘Wat trok je vroeger aan’?. Hierbij kregen de kinderen uitleg over de kleding van vroeger en mochten zij deze ook zelf aantrekken om te ervaren hoe het is om kleding aan te hebben van zo’n honderd jaar geleden. Daarna werd er een aankleedpop geknipt en aangekleed naar eigen ontwerp.
De nieuwe activiteiten vindt u in de flyer, die u kunt downloaden. Hierin staat ook hoe u uw kind kunt opgeven.

Kinderochtend Katwijks Museum