Katwijks Museum

'Authentieke landschappen', van Jacob Kerssemakers en Roos Schuring

Afgelopen (21 november 2017 tot 25 februari 2018)

Een verkooptentoonstelling in het Katwijks Museum.
Van 21 november 2017 t/m 24 februari 2018 vindt in het Katwijks Museum de tentoonstelling ‘Authentieke landschappen’ plaats met recent werk van de twee hedendaagse beeldend kunstenaars Roos Schuring en Jacob Kerssemakers.
Te zien zijn landschapstukken en stadsgezichten. Beide kunstenaars worden geboeid door het landschap en willen dit zo dicht mogelijk kunnen benaderen. Daarom werken ze en plein air, want zoals Kerssemakers het treffend verwoordt: “als je in de natuur schildert, schildert de natuur met je mee”.
De kunstenaars hebben ieder een eigen beeldtaal en materiaalkeuze. Dit zorgt voor interessante verschillen en kenmerkende voorstellingen.
Beide schilders hebben in de afgelopen jaren enkele keren deelgenomen aan het en plein air schilderen bij de Stichting Kunstvereeniging Katwijk.

Schuring, opgeleid aan de Hogeschool voor Beeldende kunst te Utrecht in de richting van grafische vormgeving toont zich hier een ras schilderes. Bijna intuďtief schildert zij met olieverf haar taferelen, op een niet al te groot formaat doek, bestand tegen het vaak onstuimige Hollandse weer. De veranderlijke schoonheid van Hollandse wolkenluchten, overzeese zonsopkomsten, polders, duin, strand en zee inspireren haar telkens weer.
Kerssemakers, een wetenschapper die tevens in de kunsten is opgeleid aan achtereenvolgens de Rietveld en de Wackers Academie, gaat bij voorkeur uit van met grote precisie berekende composities. Vanachter zijn eigengemaakte ‘rol-ezel’, geschikt voor het buiten schilderen, laat hij op lange stroken papier bijzondere panorama’s ontstaan van het landschap of stadsgezicht.

De frisse polderstukken, wervelende strandgezichten en bijzondere stadspanorama’s, met onder meer Katwijk als inspiratiebron, sieren tot en met 24 februari 2017 de wanden van het Katwijks Museum.


grote foto

grote foto


‹ terug
Roos Schuring
Jacob Kerssemakers